Osumnjičenik za reketarenje Štroka i dalje donosi odluke u Općini Konavle

ANTUN KRALJ, osumnjičenik koji ima dvije prijave USKOK-a u aferi "Pet zvjezdica" zbog reketarenja Gorana Štroka i navođenja dva dubrovačka suca na kazneno djelo, član je Općinskog poglavarstva Konavala, zadužen za stambeno komunalnu djelatnost.

Na službenim stranicama Općine Konavle stoji da je Antun Kralj još uvijek aktualni član Poglavarstva. Predsjednik Općinskog poglavarstva, ujedno i načelnik Općine je Luka Korda, dok su ostali članovi Mato Pušić, Ivo Dragović, Vlaho Ivaniš te kontroverzni Kralj. Svi u Poglavarstvu članovi su HDZ-a.

Nema razloga za smjenu

"Normalno da jest! Zašto bi se to uopće mijenjalo. Kralj je bio i ostaje član Poglavarstva i zasada nema razloga za smjenu", rekao je načelnik Općine Konavle Luka Korda za Index, potvrđujući kako Kralj i dalje kroji politiku u toj Općini kao član Poglavarstva. Korda je, također, dodao da nema namjeru mijenjati Kralja.  

Na području Konavala gdje stoluje Kralj, njegova "žrtva" Goran Štrok, već više od pet godina ima namjeru sagraditi hotel sa četiri zvjezdice na Grudi. No, tek je nedavno ishodovao građevinsku dozvolu te ovog tjedna je započeo s radovima na izgradnji manjeg luksuznog hotela s 25 soba. Ukupna ulaganja u Hotel Gruda iznose 4,7 milijuna eura, a zasada nema informacija, je li u ovom slučaju "odugovlačenja" s dozvolama kumovao Kralj.

Kraljeva tvrtka dobila glavni komunalni posao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Općine Konavle Luka Korda zajedno s premijerom Sanaderom otvara kanalizacijski sustav u CavtatuZanimljiva je i činjenica da je Kraljeva tvrtka "Konel", bila jedna od glavnih izvođača radova na kanalizacijskom sustavu Cavtat, koje je krajem prošle godine svečano otvorio premijer Sanader, dok je upravo Kralj zadužen za komunalnu djelatnost!

Podsjetimo, u  akciji USKOK-a nazvanoj "Pet zvjezdica" prošle godine uhićen je 45-godišnji Ivo Žeravica, pomoćnik predstojnika Županijskog ureda državne uprave za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove, kao i 58-godišnji Antun Kralj iz Cavtata, direktor građevinske tvrtke "Konel" zbog sumnje za primanje i pomaganje u primanju mita.

Naime, u travnju prošle godine tehničkim  pregledom su utvrđene nepravilnosti zbog kojih  hotel "Bellevue" u vlasništvu Gorana Štroka nije dobio uporabnu dozvolu. Potom je direktor "Konela" Antun Kralj, koji je bio podizvođač radova u hotelu, u dogovoru sa Žeravicom zatražio od Štroka 120 tisuća eura kako bi hotel prošao na ponovljenom tehničkom pregledu i dobio uporabnu dozvolu. Navodno je Kralj za istu uslugu još jednom sam od Štroka zatražio 200 tisuća eura. U pritvoru su proveli točno tri tjedna.

Navodio i suce na "grijeh"

Antun Kralj glavni je lik i druge akcije USKOK-a koja je imala za glavnu metu dva dubrovačka suca u slučaju upisa zemljišta turističkog kompleksa i pretvorbe "Vrtova sunca" u Orašcu. Tada je Pero Vićan prijavljen da je suca Ivu Besjedicu poticao na počinjenje kaznenog djela. Sudac Besjedica navodno je pogodovao u upisu vlasništva nad zemljištem Peri Vićanu, a na taj način je prekoračio ovlasti. Suca Miloglava tereti se da je Vićanu omogućio upis  vlasništva nad spornim zemljištem, dok su otac Antun i sin Antoan Kralj "urgirali" kod sudaca da se na sporno zemljište ne stavi "zabilježba spora".

Ilko Ćimić
Foto:Dubrovacki vjesnik / Konel.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara