Osumnjičenik za ubojstvo u Čemincu predao se policiji

OSUMNJIČENIK za ubojstvo 69-godišnje Katice Kušenić iz baranjskoga mjesta Čeminca, njezin 38-godišnji sumještanin, jučer popodne sam se prijavio osječkoj policiji.

Nakon kriminalističke obrade, u kojoj je priznao teško ubojstvo, danas će biti priveden istražnom sucu osječkoga Županijskoga suda, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Glasnogovornica PU Edita Roterbauer rekla je na današnjoj konferenciji za novinare kako je utvrđena osnovana sumnja da je ubojstvo počinjeno u noći, s nedjelje na ponedjeljak, u obiteljskoj kući Katice Kušenić, u kojoj je osumnjičenik povremeno boravio, a ubojstvu je prethodio verbalni, a zatim i fizički sukob.

Osumnjičenik je žrtvi nanio ozljede po glavi i tijelu, a nakon obdukcije u osječkoj Kliničkoj bolnici utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica gušenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ubojstva osumnjičenik je žrtvu umotao u posteljinu i ostavio na krevatu, a u kući je boravio sve do jutra, kada je otišao za Osijek, dodala je.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta te PU Josip Adrić rekao je kako je policija sumnjala da je riječ o tom počinitelju, te da je motiv ubojstva koristoljublje.

Dodao je kako je ubojica od ranije poznat policiji kao počinitelj krađa i teških krađa, ali da, po dosadašnjim spoznajama, iako su pronađeni tragovi pretraživanja stvari, iz žrtvine kuće nije ništa otuđio, a novac koji je usmrćena posjedovala pronađen je na skrivenom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara