Otac Britt Lapthorne: Uvjeren sam da ju je ubio netko od njenih prijatelja

Otac Britt Lapthorne: Uvjeren sam da ju je ubio netko od njenih prijatelja

OTAC 21-godišnje Australke Britt Lapthorne, koja je pronađena mrtva u moru pokraj Dubrovnika, australskim je medijima, osvrćući se na najnovije smjene u dubrovačkoj policiji rekao i kako očekuje da će policija sad ponovno preispitati slučaj te pronaći ubojicu.

Dale Lapthorne je rekao i kako je uvjeren kako je njegovu Britt ubio netko od njenih prijatelja, studenata koje je upoznala na putovanju i s kojima je izašla te noći. "Tko je točno to učinio, mora ustanoviti policija. Uvjeren sam kako će nakon smjena u dubrovačkoj policiji, to napokon biti i učinjeno te kako će istraga biti privedena kraju", naveo je Lapthorne. Australska federalna policija danas će ispitati roditelje Britt Lapthorne u sklopu istrage oko njene smrti.

Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena u noći sa 17. na 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Njeno tijelo je pronađeno 6. listopada. Iako je policija prvotno rekla kako su uvjereni da leš ne pripada Britt, 10. listopada su izvijestili o rezultatima DNK analize, koja je pokazala da je ipak riječ o mladoj Australki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati detaljne obdukcije dodatno su šokirali njenu obitelj - navedeno je kako je nemoguće utvrditi stvaran uzrok smrti. Policija je uvjerena kako Britt nije umrla nasilnom smrću, a lešu nedostaju šaka, stopalo, dio nadlaktice, natkoljenice i čeljusti te pluća. Jedina je neoštećena ostala lubanja, na kojoj, prema nalazu obdukcije, "nema vidljivih traumatskih promjena". Brittina obitelj je zatražila novu obdukciju koja se provodi u Australiji.

I.M.
Foto: Sydney Morning Herald/Facebook

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara