Otac Britt Lapthorne zahvalio se na smjeni nesposobnog šefa dubrovačke policije

Otac Britt Lapthorne zahvalio se na smjeni nesposobnog šefa dubrovačke policije

OTAC mrtve Australke Britt Lapthorne, Dale, poslao je čestitku hrvatskim vlastima jer su smijenili šefa dubrovačke policije Ivana Krešića, kojeg je smatrao glavnom preprekom u istrazi oko smrti njegove kćeri. 

> Faber objasnio smjene u dubrovačkoj policiji: Zakazali su u slučaju Britt Lapthorne

> Dale Lapthorne: Čini se da dubrovačka policija uopće ništa ne poduzima

"Tek ova smjena pokazuje kako su vlasti u Hrvatskoj zaista spremne riješiti slučaj ubojstva moje kćeri", kazao je Dale u izjavi za australske medije gdje gotovo svi prenose vijest o smjeni šefa dubrovačkih policajaca.

Hrabro je priznati grešku

Podsjetimo, Britt Lapthorne nestala je 18. srpnja u Dubrovniku. Posljednji puta je viđena u ranim jutarnjim satima ispred dubrovačkog noćnog kluba Fuego, nakon čega joj se gubi trag. Tjedan dana kasnije javnost je doznala za njen nestanak te je od tada pokrenuta potraga za njom. 6. listopada u uvali Boninovo je pronađeno mrtvo tijelo za koje se prvotno govorilo da se ne radi o nestaloj Australci. Analizom DNK uzoraka je ipak potvrđeno da je riječ o Britt Lapthorne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista sam poslao čestitku hrvatskim vlastima. Naime, smatram to izuzetno hrabrim činom. Fantastično je kako je su zaista imali hrabrosti priznati da su pogriješili u istrazi", pojasnio je Dale dodajući kako mu takva odluka neće vratiti kćer, no izuzetno je bitno da se dozna istina.  

Tijelo će biti vraćeno sljedećeg tjedna

"Vjerujem kako će novi šef policije postići rezultate i riješiti slučaj. No, napominjem kako je smjena šefa policije zapravo priznanje kako su debelo zakazali u istrazi oko ubojstva. Isto tako pokazalo kako je sva moja galama, kao i galama medija koji su govorili kako policija loše radi svoj posao, bila opravdana", kazao je Lapthorne.

Isto tako napomenimo kako su australski mediji prenijeli vijest da će tijelo Britt Lapthorne s obdukcije biti vraćeno obitelji sljedećeg tjedna. 

I.Ć.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara