Otac mladića stradalog u prometnoj nesreći optužuje bolnicu u Osijeku za smrt sina

Tekst: I.Ka.
Foto: Srećko Niketić / Cropix

OTAC mladića koji je 13. srpnja između 14 i 14.30 sati doživio prometnu nesreću na autocesti između Našica i Osijeka za sinovu smrt optužuje liječnike Kliničke bolnice u Osijeku. 22-godišnji Kruno  je na dionici između Markovca i Jelisavaca na ravnom dijelu ceste automobilom sletio u kanal.

Nešto prije 17 sati primljen je na Traumatologiju bolnice u Našicama gdje je na hodniku bolnice ležao. Kada je stigao u bolnicu bio je pri punoj svijesti, dao je iskaz policiji te je obavio telefonski razgovor. U Našicama su mu utvrđeni otvoreni prijelom lijeve natkoljenice, nagnječenje glave, nagnječenje prsišta i trbuha te poderotina na čelu. U pratnji liječnika i medicinske sestre upućen je na daljnje liječenje u Kliničku bolnicu Osijek, izjavio je otac unesrećenog, Andrija Zdjelarević i dodaje kako tada počinje Krunina agonija.

Nakon šest sati čekanja u hodniku bolnice, mladić je pao u komu

Za vrijeme dok je Kruno čekao šest sati u bolovima, liječnici ga, po riječima njegova oca, nisu ni pogledali, samo su mu izvadili krv. Uz Krunu bile su majka i njegova sestra do 21.15 kada su ih poslali kući, kazavši im da će ga primiti na operaciju natkoljenice te da je sad u njihovim rukama. Mladićev otac je svakih pola sata zvao bolnicu, a oko 23 sata rekli su mu neka nazove za pola sata jer ga upravo pripremaju za operaciju. "Kad sam za pola sata ponovno nazvao, rekli su mi da je moj sin pao u komu i da ne može na operaciju.", rekao je otac. Kruno se nalazio u vegetativnom stanju iako roditeljima nitko nije dao objašnjenje kako je do toga došlo.

"Pitao sam je li možda došlo do plućne embolije i je li mu mozak ostao bez kisika, ali liječnica na Intenzivnoj samo je slegnula ramenima. Dok je ležao na Intenzivnoj, CT i MRI pretragom mozga utvrđene su mu difuzne aksonalne ozljede. U otpusnom pismu iz Kliničke bolnice Osijek piše i kako je liječenje komplicirano jer su se razvile infekcije, a zaradio je i dekubituse na glavi i leđima, pa mi nije jasno kako su se to o njemu na Intenzivnoj brinuli", kazao je otac Andrija.

Krunu su nakon mjesec dana s Odjela za anesteziologiju i intenzivno liječenje prebacili na Odjel za neurokirurgiju, a ocu su rekli da to čine jer na Intenzivnoj nemaju mjesta. "Tamo je samo vegetirao, a briga o njemu bila je još manja i lošija nego na Intenzivnoj. Na kraju svega, 3. rujna iz Osijeka ga prebacuju u Opću bolnicu u Našice, gdje 9. rujna, pod kliničkom slikom pneumonije i kardiorespiratorne insuficijencije, zbog teškog oštećenja mozga, pluća i teškog infektivnog stanja, umire.

"U Našice su ga iz Osijeka prebacili jer su ga u Osijeku otpisali i nije mu više bilo spasa", pojašnjava Krunin otac. Krunu Zdjelarevića 11. rujna pokopali su na groblju u Jelisavcima pokraj Našica, piše Slobodna Dalmacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara