Otac vatrogasca stradalog na Kornatu: U istrazi se mnoge stvari zataškavaju

Otac vatrogasca stradalog na Kornatu: U istrazi se mnoge stvari zataškavaju

OTAC poginulog vatrogasca Dine Klarića, zapovjednika vatrogasne postrojbe stradale na Kornatu, novinarima je nakon sastanka s predsjednikom Stjepanom Mesićem kazao kako obitelji vatrogasaca nisu zadovoljni istragom jer vjeruju da se neke stvari zataškavaju.

Joško Klarić kaže kako Dražen Slavica, zapovjednik Vatrogasne jedinice Šibensko-kninske županije, ne može biti jedini krivac za Kornatsku tragediju, a drugi se krivci "zataškavaju i ne žele u javnosti prihvatiti odgovornost za svoje postupke". Klarić smatra kako su ostavke nakon Kornatske tragedije trebali podnijeti neki generali kao i nadležni u ministarstvima.

"Sustav u kojem se ne zna tko za što odgovara očito ne funkcionira", smatra Joško Klarić i objašnjava kako je Služba spašavanja 1122 zakasnila priteći u pomoć vatrogascima na Kornatu. "Oni su za to krivi ako su na vrijeme bili obaviješteni o nesreći, ali ako nisu bili obaviješteni onda je kriv netko drugi".

Tragedija se, tvrdi otac poginulog vatrogasca, mogla izbjeći da je sustav funkcionirao i dodaje kako se u istrazi o nesreći od prvog dana nešto očito zataškava. Predsjednik Mesić obiteljima žrtava je, prema Klarićevim riječima, poručio kako on nije sudac i sve što može učiniti je tražiti da se istraga provede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo ili preko odvjetnika ili samostalno tražiti da se istina utvrdi jer neke se stvari moraju razjasniti", kazao je Klarić.

Ivica Strikoman, otac poginulog vatrogasca Hrvoja Strikomana, novinarima je kazao kako u duhu Uskrsa oprašta Draženu Slavici za sve što je mogao napraviti, ali nije, kao i Ravnatelju Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuri Poldrugaču jer je bio na godišnjem odmoru i spašavanje ljudi ga nije zanimalo, te bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću jer je "u pet sati ujutro poslao antiterorističku jedinicu da traži turiste".

J.C.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara