Otet dječak iz Nazorove

Otet dječak iz Nazorove

IZ DOMA za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici otet je 21-mjesečni dječak. Pretpostavlja se da je dječaka otela njegova biološka majka.

Dječak je u domu boravio oko 15 dana, nakon što je neko vrijeme proveo s majkom u Caritasovoj kući na Savici gdje su se skrivali od nasilnog oca. Roditelji su, zbog niza kriminalnih radnji, poznati policiji diljem Hrvatske od prije, a i štićenici su Centra za socijalnu skrb Ivanić Grada.

Dječaka je u nedjelju medicinska sestra na trenutak ispustila iz vida i alarmirala djelatnike Doma i policiju čim je primijetila da ga nema. Iako se prvo mislilo da je dječak samo odlutao, djevojčica koja se igrala u vrtu rekla je da je vidjela ženu plave kose kako panično trči dvorištem s djetetom u naručju, piše Jutarnji list.

Kako portir nije primijetio nikoga na ulaznim vratima, pretpostavlja se da je žena ušla kroz sporedna vrata. "Budući da je biološka majka djeteta bila kod nas u domu na odjelu prije godinu dana i poznaje raspored prostorija, vjerojatno se poslužila sporednim ulazom koji smo kasnije pronašli otvorenim."– rekla je ravnateljica doma Jasna Čurković Kelava za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim otetog dječaka, s kojim im je zabranjen bilo kakav kontakt, roditelji su izgubili sudskim putem roditeljska prava i za dvojicu starije braće koja su dvije godine boravila u Domu. Dva dječaka su posvojena u subotu, a i oteti dječak je uskoro trebao također biti posvojen.

"Za dvije godine koliko su im djeca boravila u Domu roditelji ih nisu posjetili. Majka je bila samo jednom i to na materinskom odjelu kad je dovedena s dječačićem koji je sinoć odveden nakon što ju je policija zatekla u skitnji." – izjavila je ravnateljica Čurković-Kelava za 24sata.

Ravnateljica je za Jutarnji list dodala kako su oni ustanova otvorenog tipa i kako ne mogu uvesti policajce koji će čuvati djecu, ali će, zbog veće sigurnosti u Domu, uvesti videonadzor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara