Oteti turisti iz Sahare prebačeni u Mali

Naoružani pobunjenici koji su u Ažiru oteli 15 europskih turista držeći ih više od četiri mjeseca u saharskoj pustinji, prebacili su taoce u susjedni Mali, objavili su u petak njemački sigurnosni izvori.

Desetero Nijemaca, četvero Švicaraca i jedan Nizozemac nalaze se na sjeveru Malija, rekao je izvor te dodao da je vlada Malija u stalnom kontaktu s njemačkim vlastima.

Prema izvoru, nema znakova da je postignut bilo kakav dogovor s otmičarima o oslobađanju 15 turista.

Alžirski mediji u četvrtak su objavili da bi turisti mogli biti oslobođeni nakon što vojne vlasti kontaktiraju s otmičarima i obećaju im da ih neće progoniti ako oslobode taoce.

Nije bilo riječi o toj skupini od 15 talaca otkad su alžirski komandosi 13. svibnja oslobodili drugu skupinu od 17 turista.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za turiste, otete dok su bez vodiča putovali na jug, mislilo se da ih otmičari drže pored grada Illizi, oko 1200 km južno od glavnog alžirskog grada.

Alžirski list El Watan, dobro obaviješten o sigurnosnim pitanjima, objavio je da su vladine snage bacile tisuće letaka tijekom protekla dva tjedna obećavajući otmičarima sigurnost ako oslobode turiste.

Turisti su nestali u veljači i ožujku u udaljenoj regiji u južnom Alžiru poznatom po drevnim grobljima ali također poznatim i po krijumčarenju oružja i droge.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara