Otkriven jedan od kradljivaca slike poklonjene predsjedniku Mesiću

Policija je otkrila jednog od kradljivaca umjetničke slike koju je lani u listopadu romski aktivist Ramo Dedić, neznajući da je ukradena, poklonio predsjedniku Republike.

Skandal iz predsjedničkih dvora otkriven je nakon što je fotografija primopredaje dara objavljena u medijima. Ulje na platnu, koje su osim predsjednika Stjepana Mesića na fotografiji držali Dedić te romski umjetnik i političar Kasum Cana, prepoznala je oštećena obitelj. Riječ je o planinskom motivu umjetnice Slavice Mađeri, ukradenom iz restorana "Slavonski dukat" zajedno s još dvanaest ulja na platnu.

Policija tvrdi da su u restoran u noći s 21. na 22. travnja prošle godine upala petorica muškaraca, među kojima i jučer uhićeni 24-godišnji Zagrepčanin. S njim su bila dvojica nepoznatih muškaraca te jedan 19-godišnjak i jedan 20-godišnjak. U lokal su upali razbivši stakleni dio vrata, a osim umjetnina ukrali su manje količine hrane i pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U trag uhićenom provalniku policija je ušla DNK analizom traga krvi s okvira slike poklonjene predsjedniku Stjepanu Mesiću i usporedila ga s tragom pronađenim na mjestu provale.

Eksponirani član romskih udruga i izbornik romske nogometne reprezentacije Hrvatske Ramo Dedić tvrdio da nije znao kako je slika ukradena te da ju je na poklon dobio od kuma, a policija je danas potvrdila njegove riječi.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara