Otkriven krijumčar četiri kilograma hašiša

POLICIJSKA uprava primorsko-goranska na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinstvo izvijestila o uhićenju krijumčara četiri kilograma hašiša te još dviju osoba povezanih s njime.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga Božo Barbarić rekao je da je "troje hrvatskih državljana u dobi od 28 do 46 godina s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji policija zatekla u subotu navečer u Škrljevu blizu Bakra pri razmjeni pola kilograma hašiša i novca".

U stanu jednoga od njih pronađeno je 1,5 kilograma hašiša te na "Jadrolinijinu" brodu "Rapoća", na kojemu je plovio, još 1,5 kilograma. Utvrđeno je da je on u dva navrata, u studenome 2005. i u siječnju 2006., u svojoj kabini na brodu prevezao iz alžirske luke ukupno četiri kilograma hašiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Droga je pakirana u pakete od 100 grama koje je prodavao po 3000 kuna u čemu su mu pomagale druge dvije uhićene osobe.

Utvrđeno je da je od ukupne količine prokrijumčarene droge pola kilograma već prije prodao te mu je oduzet novac stečen tom prodajom.

Dvojica od triju uhićenih osoba bit će privedena danas u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Vitomir Bijelić ustvrdio je da je nekoliko većih zapljena droge i osujećenja krijumčarenja rezultat pojačanog nadzora riječke luke te rada mješovitih timova policije i carine.

Cilj je, rekao je, presijecanje lanaca krijumčarenja droge kroz tu luku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara