Otkriven lanac preprodavača automobila u Čakovcu

Otkriven lanac preprodavača automobila u Čakovcu
SURADNJOM međimurske Policijske uprave s još 16 policijskih uprava, Interpolom i Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu dovršena je kriminalistička obradba nad 200tinjak osoba i 30ak poduzeća zbog preprodaje "Volkswagenovih" automobila kupljenih na leasing, čime su Hypo Leasing Steiermark za Međimurje i državni proračun oštećeni za 13 milijuna kuna.

Za 159 kažnjivih djela krivotvorenja isprava, prijevara i utaja, sklapanja štetnih ugovora i zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju prijavljene su 82 osobe, izvijestio je danas voditelj Ureda načelnika PU-a Krunoslav Gosarić.

Kako navodi policija, utvrđeno je da je više osoba iz kriminalnog miljea 2002. i 2003. u poslovnici Hypo Leasinga Steiermark za Međimurje sklapalo leasinške ugovore o kupnji automobila, predočujući lažne isprave o zaposlenju i kreditnoj sposobnosti. Od registrirana prodavača (39) automobila, također iz Međimurja, preuzimali su automobile i, unatoč ugovornoj zabrani prodaje, prodavali ih, ne otplaćujući rate za leasing.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobile su prepodavali na sajmovima, a novi vlasnici ništa nisu sumnjali jer su uz automobil dobivali i krivotvorenu knjižicu vozila, ispravu koja uvijek ostaje vlasniku, što u slučaju leasinga znači leasinškoj kući.

Po kaznenoj prijavi u svemu im je pomogao 52-godišnji zastupnik Hypo Leasinga Steiermark iz Pribislavca, potvrđuju u policiji. Spomenuta tvrtka i državni proračun tim su kažnjivim djelima oštećeni za oko 13 milijuna kuna.

Kako se doznaje, nitko od osumnjičenika nije priveden.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara