OTKRIVENA SKUPINA OD 135 TAJNIH IMIGRANATA KOD LAMPEDUSE

Skupinu od 135 tajnih imigranata otkrivenu u subotu na oko jednu milju od otoka Lampeduse, spasili su i prebacili do otoka patrolni čamci lučke kapetanije.

Među njima ima i maloljetnika, objavila je talijanska policija koja ih je smjestila u prihvatni centar.

Tijekom ove godine na Siciliju i okolne otoke stiglo je ukupno 6.500 ilegalnih imigranata, od kojih čak 5.794 na najjužniji talijanski otok Lampedusu.

U 2003. godini na Siciliju i okolne otoke iskrcalo se ukupno 11.000 tajnih imigranata, odnosno tisuću više nego prethodne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1997. kada su počela masovnija iskrcavanja na Siciliju, nakon što su "zatvorena" vrata koja su vodila kroz Albaniju, i kada je stiglo 1.500 imigranata, broj je iz godine u godinu rastao do rekordnih jedanaest tisuća prošle godine.

Talijanska vlada nastoji sporazumima sa zemljama južnog Sredozemlja stvoriti preduvjete za spriječavanje ilegalne imigracije. Dijelove zakona o tajnim imigrantima, koji je usvojen ove godine, je 15. srpnja odbacio Ustavni sud, pa sada vlada treba unijeti promjene. Tako je odbačen članak po kojem se moglo bez odluke suda protjerati nekog ilegalnog imigranta.

(Hina) xst ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara