Otkriveno tko financira Gotovinin bijeg?

U SKLOPU provođenja Sanaderovog Akcijskog plana za uhićenje odbjeglog generala Ante Gotovine otkriveni su glavni financijeri Gotovininog bijega, među kojima se nalazi i opatijska tvrtka "Optima".

Kako piše Vjesnik pozivajući se na svoje izvore, Hrvatska se svim silama trudi privesti dvojicu najtraženijih bjegunaca, Antu Gotovinu i Hrvoja Petrača, koji se navodno ne nalaze u Hrvatskoj.

List piše kako su domaća istražna tijela koja se bave slučajevima Gotovine i Petrača uspjela identificirati neke od glavnih financijera generalova bijega. Radi se o pulskoj tvrtki "Optima", čiji je jedan od suvlasnika navodno Jadranko Prlić, bosanskohercegovački Hrvat optužen pred Haškim sudom.

Iz tvrtke "Optima", tvrdi Vjesnik pozivajući se na haške izvore, neki tokovi novca vode u prekomorske tvrtke, a dotični je novac povezan ne samo s bijegom Ante Gotovine nego i s odbjeglim tajkunom Hrvojem Petračem.

Istražna tijela navodno barataju i kompletnim popisom lažnih imena kojima se Gotovina i Petrač koriste u bijegu, što implicira da im je manevarski prostor bitno sužen.

Nedavno oduzimanje više komada oružja Ante Gotovine omogućilo je hrvatskim istražnim tijelima da dospiju do tragova i indicija na mjestima do kojih inače ne dopire njihova nadležnost, zaključuje Vjesnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara