Otmičar drogirao Madeleine McCann te njenog brata i sestru?

Otmičar drogirao Madeleine McCann te njenog brata i sestru?

Tekst: I.M.
Foto: FindMadeleine.com

OTMIČAR Madeleine McCann drogirao je djevojčicu te njenog brata i sestru, malene blizance, kako bi bili tihi dok je otima iz apartmana, smatraju istražitelji koji rade na slučaju. Vjeruju i kako je u apartman u portugalskom ljetovalištu, iz kojeg je Maddie nestala, otmičar ušao uz pomoć duplikata ključa.

Te šokantne nove detalje slučaja britanskim medijima su otkrili detektivi David Edgar i Arthur Cowley, koji već mjesecima analiziraju sve dosad prikupljene dokaze. Naveli su kako je otmičar najvjerojatnije 3. svibnja 2007. godine ušao u apartman i djecu omamio velikom količinom opojnog sredstva, najvjerojatnije kloroforma.

Detektivi David Edgar i Arthur Cowley taj svoj zaključak temelje na činjenici da tada 18-mjesečne Seana i Amelie nije probudio metež koji je nastao kad su Madeleineini roditelji otkrili da je djevojčica nestala, kao i činjenici da su blizanci nastavili spavati čak i kad su ih prenijeli u drugi apartman u kojem je bilo hladno. Smatraju kako bi, da su tad blizanci testirani na drogu, policija imala važan trag za pronalazak počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noć ranije "izviđao situaciju" i probudio bukom djecu

Istražitelji navode i kako vjeruju da je otmičar noć ranije "izviđao situaciju". Buka je probudila Seana koji je potom probudio stariju sestru, Madeleine. Ujutro je djevojčica rekla roditeljima, Kate i Gerryju McCannu, da se boji. I ta činjenica je navela detektive na pomisao da je otmičar nekako morao omamiti djecu u noći kad je Maddie oteta.

Smatraju i kako je Madeleine iz apartmana iznesena kroz ulazna vrata, a ne kroz otvoreni prozor, kao što se u početku mislilo, jer nema nikakvih forenzičkih dokaza. Otmičar je apartman McCannovih, vjeruju istražitelji, nadzirao duže vrijeme te je razradio detaljan plan otmice i nabavio duplikat ključa.

Podsjetimo, Madeleine McCann je 3. svibnja 2007. godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddie.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara