Otmičari Njemice i njezinog sina produžili rok za povlačenje njemačkih snaga iz Afganistana

OTMIČARI koji sebe nazivaju "Strijele poštenja" zaprijetili su da će ubiti Njemicu Hannelore Krause i njenog 20-godišnjeg sina Sinana ukoliko se njemačke snage u roku od deset dana ne povuku iz Afganistana.

Njihov zahtjev prenijela je sama Njemica u obraćanju vlastima putem video snimke koja traje oko pet minuta 

Tijekom snimke na ekranu se na arapskom prikazivao tekst u kojem se navodi kako je Njemačka bila sigurna prije nego se udružila s Amerikom u "đavolji savez" zbog navodnog terorizma. "Što je terorizam? Jesu li Afganistanci napali Berlin i uništili njihove tvornice? Je li ijedan Musliman bacio bombu u Njemačkoj?" - navodi se u tekstu koji se prikazivao na ekranu.

Krause se obratila svojoj djeci, rekavši: "Možda se možete obratiti novinama, možda možete organizirati prosvjedni marš. Obratite se ljudima, molim vas, molim vas, molim vas"

"Molim i Austriju da stane uz mene, budući da sam mnogo godina radila za tu zemlju. Austrija također ima vojnike u Afganistanu, i sad ću možda poginuti i zbog toga", dodala je Krause.

Njemačka vlada zasad nije odgovorila na novinske upite o pitanju. Jedino što su novinari dobili je izjava glasnogovornice ministarstva vanjskih poslova, koja je rekla da je krizni štab u Berlinu upoznat s problemom. Očekuju se daljnje vijesti u toku dana.

Njemica i njen sin oteti su 6. veljače u Bagdadu, ali njemačke vlasti nisu objasnile jesu li zaista oteti te što su radili u Iraku. Njemačka u Afganistanu ima oko 3000 vojnika.

A.H./J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara