Otočni sabor poziva otočane na referendum za otočnu županiju

OOTOČNI sabor, nestranačka udruga koja promiče razvoj hrvatskih otoka, organizirat će 20. travnja referendum u 172 otočna mjesta na kojem će se otočani očitovati o tome žele li utemeljenje otočne županije.

K tomu bi se stanovnici svih hrvatskih otoka na referendumu očitovali žele li veći broj svojih predstavnika u tijelima izvršne vlasti u županijama i Hrvatskom saboru te žele li osnivanje ´jadranske stranke´ koja bi se zauzimala za jadransku orijentaciju, najavio je danas na konferenciji za novinare u Zadru predsjednik Otočnog sabora Zlatko Sorić.

Naglasio je da bi se, po zamisli Otočnog sabora, svi hrvatski otoci ujedinili u ´otočnu županiju´.

Stoga Otočni sabor poziva stanovnike svih hrvatskih otoka da na referendumu 20. travnja podupru program ´Ča, kako, ki´, rekao je Zlatko Sorić. Dodao je da je temelj tog programa ´porast životnog standarda stanovnika na hrvatskim otocima, uspostava gospodarskoga morskog pojasa na Jadranu, veća izdvajanja za otoke, integralno planiranje razvoja otoka, profesionalna mjesna uprava u svakom otočnom mjestu te zasebne izborne liste otočana za Hrvatski sabor´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara