otpremnine radnicima Borova mogle bi biti isplaćene do kraja mjeseca

Otpremnine za 1746 radnika Borova koji su proglašeni tehnološkim viškom mogle bi biti isplaćene do kraja ovoga mjeseca, izjavio je danas predsjednik Uprave Borova Ninoslav Bajza.

Za Hrvatski radio Vukovar on je rekao kako očekuje da će novac na računu Borova biti između 10. i 15 svibnja jer je toj tvrtki, nakon Upravnog odbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP), pozajmicu od 62 milijuna kuna za isplatu otpremnina službeno odobrila i Vlada.

Dan ili dva nakon toga, po njegovim riječima, počela bi i isplata otpremnina radnicima u skladu sa sporazumom koji su u Vukovaru 31. ožujka ove godine potpisali Uprava Borova, HFP, Stožer za odbranu prava radnika Borova i Sindikat. Na potpisivanju sporazuma bio je i ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, koji je tom prigodom najavio da će "novac za otpremine radnicima Borova biti osiguran najkasnije do kraja travnja, kada će početi i isplata".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s tim sporazumom, 1746 radnika Borova, koji ne rade već 12 godina, dobit će otpremnine od 1500 kuna po godini radnog staža. U taj iznos ubrojene su i zaostale a neisplaćene plaće.

(Hina) draž mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara