Otpušteni policajci koji prosvjeduju pred Vladom prijavili incident s policijom

OTPUŠTENI policajci koji već 409 dana prosvjeduju na Markovu trgu, zbog, kako tvrde nepravednog otpuštanja iz MUP-a prijavili su danas novi incident s policijom.

Željko Spolodor, potpredsjednik Udruge hrvatskih policajaca - veterana Domovinskog rata rekao je da je oko podneva u kapelicu crkve Sv. Marka u kojoj borave, ušao jedan policajac rekavši da narušavaju javni red i mir i zatražio da uklone stolice i transparent ispred ulaza u kapelicu.

To smo odbili s obrazloženjem da stolice i transparent tu stoje već danima, nakon čega je policajac pozvao pripadnike interventne policije. Došlo do verbalnog sukoba nas prosvjednika i policajaca, no, nakon pet minuta policija se povukla, tako da incident smatramo provokacijom, istaknuo je Spolodor.

Umjesto da provociraju, ljudi u MUP-u trebali bi se baviti rješavanjem naših problema, dodao je.

Otpušteni policajci prosvjeduju pred vladom već 409 dana nakon što su kako tvrde nepravdno otpušteni iz službe nakon nove sistematizacije radnih mjesta prije skoro dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom prosvjeda zabilježeno je nekoliko manjih i većih incidenata između prosvjednika i pripadnika policije.

Djelatni policajci na Markovom trgu odbili su komentirati današnji događaj.

U zagrebačkoj policiji tvrde da nije bilo nikakvog incidenta i sukoba s prosvjednicima i da je sve riješeno dogovorom. Naime, navode da je jedan od prosvjednika iz kapelice iznio fotelju na koju je sjeo, ali ju je nakon upozorenja djelatnog policajca vratio u kapelicu.

"Nije bilo nikakvog sukoba i interventna policija nije poduzela nikakvu akciju", izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara