Otrovane boce s mineralnom vodom u cijeloj Italiji

BOCE mineralne vode s varikinom ili kaustičnom sodom otkrivene su u cijeloj Italiji i već je nastala prava panika tako da su vijesti o otrovanim mineralnim vodama došle na prve stranice talijanskih listova.

List "Corriere della Sera" objavljuje danas na prvoj stranici da je u Milanu otkrivena i jedna staklena boca mineralne vode s nekim otrovom. "Nije pretjerano govoriti o uzbuni. Tisuće boca je zaplijenjeno samo u utorak i stotine osoba zatražilo je liječničku pomoć", piše danas "Corriere della Sera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slučaj trovanja mineralne vode započeo je prije desetak dana pokraj Verone, a onda se proširio na Mantovu, Milano, Torinu, Bolognu i sve do Sicilije.

Nacionalni protumafijaški tužitelj Piero Luigi Vigna predlaže, u današnjem razgovoru za "Corriere della Sera", koordiniranje istraga svih gradova kako bi se "shvatilo je li riječ o nekome planu. U prošlosti su terorističke skupine pokušavale otrovati vodovode. Sadašnje sabotiranje mi se čini kao nastojanje da se ošteti proizvodnju mineralne vode, rekao je Vigna.

U Italiji se na godinu proizvede (prošlogodišnja proizvodnja) jedanaest milijun litara mineralne vode. Ima 280 raznih marki vode i ukupno se u Italiji proda 9,6 milijuna litara mineralne vode, odnosno Talijani po glavi stanovnika popiju godišnje 172 litre mineralne vode, šro je posao vrijedan 3 milijarde eura. Za sada prodaja mineralne vode nije znatno smanjena, ali psihoza s otrovanim bocama već je dala ime počinitelju (ili počiniteljima) toga zločina - "vodabomber".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara