Otto von Habsburg: Hrvatska može i treba ući u EU 2007.

PREDSJEDNIK Međunarodne paneuropske unije, austrijski nadvojvoda Otto von Habsburg ocijenio je danas u Zadru da Hrvatska može i treba ući u Europsku uniju 2007., ali svijetu mora pokazati da to želi.

"Hrvatska može i treba ući u EU, ali potrebno je mnogo truda i u Hrvatskoj i u Europi. Jednostavno, Hrvatska mora pokazati svijetu da želi ući u EU", rekao je austrijski nadvojvoda Otto von Habsburg u Zadru, na danas završenoj Međunarodnoj konferenciji pod nazivom Perspektive demokracije u Europi - Hrvatska 2007. Konferenciju je organizirala Međunarodna paneuropska unija.

"Borba za proširenje Europske unije se nastavlja i ne možemo zamisliti Europsku uniju bez Hrvatske", kazao je austrijski nadvojvoda Otto von Haubsburg.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna tajnica u Ministarstvu europskih intregacija Marina Pejčinović podsjetila je kako je glavni cilj Vlade da Hrvatska bude spremna za učlanjenje 2007., ali da sam ulazak nije ključan. "Važno je da Hrvatska te godine bude spremna, a tada je sve u rukama članica Europske unije", dodala je Marina Pejčinović.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara