Otvara se Sajam glazbe i multimedije, Inova i Interliber

U SRIJEDU, 7. studenog, na Zagrebačkom velesajmu otvara se najveći sajam knjiga, trideseti po redu Interliber. Istodobno se održava i tradicionalna nacionalna izložba inovacija Inova, te Sajam glazbe i multimedije.

Za razliku od prethodnih godina, posjetitelji će ove godine za Interliber, koji se ugledao na svjetske sajmove, morati izdvojiti simboličnih pet kuna za ulaz. Za uspješnost sajma, glavni je preduvjet popust na brojna izdanja kojeg će se većina nakladnika, ili barem oni koji se pridržavaju Uredbe o jedinstvenoj cijeni knjige ispoštovati.

Tako će se većina knjiga moći kupiti uz popust od 20 posto dok će popusti na knjige starije od godinu dana biti čak i do 70 posto. Takav popust "starijih" knjiga je izuzetno primamljiv kada je riječ o enciklopedijskim izdanjima koja su najtraženija roba na sajmu.

Zemlja partner ove je godine Poljska koja ima bogatu književnost, a posebnu će pozornost privući književnici Florence Hartmann i Jurij Felštinski koji će na Zagrebačkom sajmu predstaviti svoju knjigu "Sakaćenje Rusije" koja je napisana zajedno sa Aleksandrom Litvinenkom, na kojega je izvršen atentat.

Paralelno uz Sajam knjiga održavati će se Sajam glazbe i multimedije te Inova, nacionalna izložba inovacija. Inova od 1971. godine prezentira i svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inovativnog rada. Glazbeno-multimedijalni spektakl održava se pod sloganom "Glasno na prvi pogled", a organiziran je prvenstveno na temelju zadovoljnih posjetitelja, medija i brojnih ljubitelja glazbe.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara