Otvoren 10. sajam knjige u Istri

Prigodnom svečanošću danas je u Puli otvoren 10. jubilarni Sajam knjige u Istri, koji je okupio više od 250 domaćih i inozemnih autora, više od 30 tona knjiga te više od deset tisuća naslova .

U sklopu programa te desetodnevne književne manifestacije održat će se više od sto promocija.

Sajam knjige službeno je otvorio pulski gradonačelnik Luciano Delbianco dok se, u ime pokrovitelja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, sudionicima sajma obratila njegova izaslanica Maja Razović koja je ocijenila kako je taj sajam postao jednim od najvažnijih kulturnih skupova u Hrvatskoj.

Skupu se obratio i pomoćnik ministra kulture Čedomir Višnjić te istarski župan Ivan Jakovčić koji je ustvrdio kako su organizatori velikim trudom uspjeli ovu manifestaciju postaviti na kulturnu kartu Hrvatske.

Županija izričito potiče izdavaštvo u Istri, rekao je Jakovčić dodavši kako su teme vezane uz Istru od velikog interesa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da ovaj sajam postane jedna mala vitrina europskih regija i njezinih izdanja, odnosno knjiga koje europske regije izdaju jer ćemo time svi zajedno sudjelovati u kreiranju jedne velike europske kulturne obitelji", poručio je župan Ivan Jakovčić.

Ovogodišnja je tema sajma putovanje, a svim sudionicima sretno i uspješno putovanje s knjigama poželjela je direktorica sajma Magdalena Vodopija.(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara