otvoren 4. salon fotografije "Vinkovci 2003."

U Galeriji likovnih umjetnosti u Vinkovcima večeras je otvoren 4. Salon fotografije "Vinkovci 2003.". L

Na objavljeni natječaj Foto kluba Vinkovci, koji je organizator Salona, odazvalo se 132 autora s 510 fotografija, od kojih je selektor Salona mr. fotografije Ivan Posavec za glavnu izložbu Salona izabrao 173 fotografije, od 85 autora.

Najuspješnijim autorima dodijeljene su nagrade i priznanja. Grand Prix Salona, koji se dodjeljuje samo iznimno za vrhunska fotografska djela, dobila je Jadranka Merc za kolekciju fotografija.

Prva nagrada za kolekciju fotografija pripala je Ivici Komadini za rad "Za stolom", dok je prva nagrada za fotografiju pripala Vesni Pleše za fotografiju "Iščekivanje". Također su dodijeljene druga i treća nagrada za kolekcije i fotografiju, te pohvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagrade je uručio predsjednik Hrvatskog foto saveza Ivica Nikolac, koji je ovogodišnji 4. Salon fotografije u Vinkovcima ocijenio kvalitetnim iskorakom prema još većem vrednovanju hrvatske fotografije. Četvrti salon fotografije u Vinkovcima prati i bogato opremljen katalog.

Nakon otvorenja Salona brojni posjetitelji su imali prigodu u prizemlju Galerije umjetnosti pogledati i izložbu Hrvatskog foto saveza "Tko sam ja", na kojoj su izložene fotografije iz projekta "Rad s mladima".

Ovogodišnji četvrti salon fotografije "Vinkovci 2003." održava se u sklopu obilježavanja Dana grada Vinkovaca i blagdana zaštitnika grada sv. Ilije.

(Hina) žd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara