Otvoren gospodarski sajam u Mostaru

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Mirko Šarović danas je službeno otvorio 6. Međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2003." čiji je zemlja partner Srbija i Crna Gora.

Ovo je prvi puta nakon rata da mostarski sajam gospodarstva službeno otvara dužnosnik koji nije Hrvat. Šarović je u Predsjedništvo BiH izabran kao kandidat Srpske demokratske stranke.

Šarović je rekao kako su bosankohercegovački susjedi - Hrvatska, Srbija i Crna Gora najvažniji partneri te da je suradnja ovih zemalja najbolji put za regionalne i europske integracije koje, po Šarovićevim riječima, nemaju alternative.

Šarović se zauzeo za stvaranje jedinstvenog tržišta BiH.

"BiH treba ostati samoodrživa zajednica, a to se ne može ostvariti bez samoodrživog gospodarstva BiH", rekao je Šarović. Osim njega ceremoniji otvaranja mostarskog sajma nazočili su uz ostale hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Sulejman Tihić.

Voditelj državnog izaslanstva zemlje partnera ovogodišnjeg mostarskog sajma, Srbije i Crne Gore Dejan Jovović je kazao kako će državna zajednica Srbije i Crne Gore posebice voditi pažnju o razvoju gospodarske suradnje s BiH. Na mostarskom sajmu gospodarstvo iz Srbije i Crne Gore predstavlja se s petnaestak tvrtki, a nazočni su i dužnosnici gospodarskih komora Srbije i Crne Gore, kazao je Jovović koji je ujedno i pomoćnik ministra vanjske trgovine u Ministarskom vijeću Srbije i Crne Gore.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara