Otvoren prvi omladinski hostel u Rijeci

Prvi omladinski hostel u Rijeci otvoren je danas na predjelu Pećine nakon sedam mjeseci radova na preuređenju zgrade u kojoj je smješten.

Hostel je smješten u građevini iz 1898., poznatoj kao Villa Kozulich, a koja je do 2003. služila za potrebe dječjeg vrtića. Ukupna cijena radova bila je oko tri milijuna kuna, a investitor je Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS).

Grad Rijeka, vlasnik zemljišta i zgrade, dao je HFHS-u zgradu u najam, a u uređenju je sudjelovao s pokrićem troškova elektoenergetskog kabela i obnove fasade.

Hostel ima 60 kreveta, uglavnom na kat.

U prizemlju su recepcija i internet kutak, blagovaonica i dnevni boravak. Na prvom i drugom katu je po pet višekrevetnih soba sa sanitarnim čvorovima a u potkrovlju tri dvokrevetne sobe sa sanitarijama.

Na današnjem otvorenju bili su predsjednik Međunarodne hostelske federacije Harish Saxena, izaslanik predsjednika RH Stjepana Mesića, njegov savjetnik Boro Vučković, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te predstavnici HFHS-a, predsjednik Lavoslav Torti i glavni direktor Tihomir Plejić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ocijenio da je ovaj hostel među onima s najvišim standardom u Europi i svijetu.

Hrvatski ferijalni i hostelski savez djeluje od 1953. godine.

Upravlja s pet hostela čijim se uslugama koristi oko 44.000 mladih godišnje. Oni godišnje ostvare oko 95.000 noćenja, a više od 80 posto su strani državljani.

Međunarodna hostelska federacija ima oko 3,5 milijuna članova. Predsjednika Međunarodne hostelske federacije Harisha Saxenu te čelnike HFHS-a primio je prije svečanosti otvaranja riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara