Otvorena 9. revija lutkarskih kazališta u Rijeci

PREDSTAVOM "Sunce Djever i Neva Nevičica" riječkog Gradskog kazališta lutaka večeras je započela 9. revija lutkarskih kazališta koja se održava u Rijeci.

Predstave će, osim u Gradskom kazalištu lutaka, biti igrane i u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Ovogodišnja revija održava se u sklopu obilježavanja 130. godišnjice rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić tako da će sve predstave na toj reviji biti rađene po njezinim djelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz riječko kazalište, nastupit će zadarsko Kazalište lutaka s "Ribarom Palunkom i njegovom ženom" te "Čudnovatim zgodama šegrta Hlapića", Dječje kazalište u Osijeku s predstavom "Lutonjica Toporko i tri župančića" te Zagrebačko kazalište lutaka s "Potjehom".

Lutkarska scena "Ivana Brlić Mažuranić" iz Zagreba predstavit će se sa "Šumom Striborovom", a Teatar Žar ptica iz Zagreba i Mini teatar iz Ljubljane izvest će "Šegrta Hlapića".

Ova tradicionalna revija smanjenog je opsega u odnosu na dosadašnje godine jer je Rijeka u lipnju bila domaćin 19. svjetskom kongresu lutkarske organizacije UNIMA-e u sklopu koje je priređena velika međunarodna revija kazališta lutaka.

Prije početka večerašnje predstave u riječkom kazalištu lutaka otvorena je izložba fotografija posvećena tom kongresu i reviji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara