Otvorena ambulanta za rehabilitaciju osoba s invaliditetom

Ambulanta za besplatnu fizikalnu terapiju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom otvorena je danas u Domu zdravlja Centar u Zagrebu.

U novootvorenoj ambulanti osobe s invaliditetom moći će po preporuci zagrebačkih udruga invalida svakodnevno dobiti potrebnu terapiju, besplatno i bez uputnice, istaknuo je Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

O njima će skrbiti dva fizioterapeuta iz Ustanove za zdravstvenu njegu u kući, a procjenjuje se da će taj vid rehabilitacije proći oko 1000 Zagrepčana godišnje.

U prvo vrijeme prednost na terapiju imat će distrofičari, te osobe s cerebralnom i dječjom paralizom, a zatim će na red doći i svi ostali kojima je potrebna fizikalna terapija, rekao je Bobuš dodavši da će liste čekanja sastavljati udruge invalida.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim procjenama u Zagrebu je oko 8000 do 10.000 osoba s invaliditetom kojima je takva terapija neophodna.

Predstojnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar istaknuo je kako je cilj tog projekta, koji financira gradski Ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb s 15.000 kuna mjesečno poboljšati skrb o osobama s invaliditetom, mimo standarda koje je odredio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

"To je dokaz kako se s malo novaca može puno napraviti za osobe s invaliditetom", kazao je Šostar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara