Otvorena istraga protiv osumnjičenih za nesreću zrakoplova

TUŽITELJSTVO u Palermu otvorilo je u utorak istragu protiv triju osoba zbog sumnje da su svojim ponašanjem uzrokovale tragediju zrakoplova ATR 72 u kojoj je u subotu poslijepodne poginulo 16 osoba (13 službeno, a tri se još vode kao nestale) od 39, koliko ih je bilo u zrakoplovu na putu od Barija do Djebre u Tunisu.

Zrakoplov tuniske tvrtke Tunintaira pao je u more blizu Palerma jer su mu se ugasila oba motora. U utorak su posmrtni ostaci 12-ero talijanskih putnika prevezeni zrakoplovom do Barija, gdje je u katedrali za njih služena misa zadušnica.

Kako je u dosadašnjoj istrazi isključena mogućnost terorističkog napada, pretpostavlja se da je uzrok nesreće ljudska pogreška. Jedna od pretpostavki jest da su kapetan, koji je među preživjelima, ili mehaničar, koji je među nestalima, nastojeći pokrenuti motor koji se ugasio, pogreškom blokirali i drugi. Druga je pretpostavka da je bilo premalo goriva u zrakoplovu, ili da nije bilo čisto. Na mjestu nesreće nije otkriven kerozin, što znači da je zrakoplov možda ostao bez goriva.

Tužiteljstvo u Palermu otvorilo je istragu protiv zapovjednika ATR 72 Chefika Gharbija, zatim vlasnika spremnika goriva u Zračnoj luci "Bari Palese" Ettorea Fumagallija i vozača cisterne iz koje je u zrakoplov pretočeno gorivo Alessandra Perfetta.

Palermski tužitelj Pietro Grasso potvrdio je da će se u sklopu istrage obvezatno podignuti optužnice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara