OTVORENA IZLOŽBA HRVOJA DUMANČIĆA

U Mediateci Francuskog instituta u Zagrebu večeras je otvorena izložba Hrvoja Dumančića pod naslovom "Bonjour Saumur" (Dobar dan, Saumure".

Hrvoje Dumančić izložio je jednu skulpturu konja i 15-ak ulja na dasci s motivom konja.

Izložba je nastala za prošlogodišnjeg umjetnikova boravka u Francuskoj, nakon osvajanja Grand Prixa za skulpturu konja na 10. međunarodnom salonu umjetnosti u tom istom Saumuru.

Dumančićev boravak u Francuskoj 2002. potpomoglo je tadašnje Ministarstvo kulture. Kad je osvojio tu uglednu nagradu, Dumančić je boravio u Saumuru više od godinu dana, gdje je naslikao izložena djela. Dvije godine nakon uspjeha u Francuskoj njegova djela izlažu se u Zagrebu, istaknuo je na otvorenju Olivier Borchet, ravnatelj Francuskog instituta u Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Dumančićevu slikarstvu, Borchet je naglasio kako je mladi umjetnik postao najprije zaljubljenik u konje, počeo se baviti konjaničkim športom, a u zrelijoj dobi ta je strast prerasla u umjetnički talent i kiparstvo.

Hrvoje Dumančić rođen je 1975. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1998. Do sada je izlagao na šest samostalnih i 20 skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu.

(Hina) xta ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara