otvorena izložba i predstavljena grafička mapa ivice šiška

´Ivica Šiško već dugo je u Hrvatskoj prepoznat po posebnu slikarskom identitetu koji je moguće utvrditi u sva četiri njegova idioma: mozaiku, slikarstvu, grafici i crtežu´, istaknuo je otvarajući večeras najnoviju Šiškovu izložbu ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Vladimir Maleković. L

Izložen je Šiškov najnoviji ciklus ´Fitokristali´, kojim kao da je pošao osvajati novo visočje na kojemu prevladava kozmički red i sklad predjela u kojima predmeti prelaze iz ljudskog u božansko stanje duha, izrastaju iz ograničenog u neograničeno i pristupaju apsolutu, rekao je Maleković.

Sponzor izložbe je tvrtka Medika d.d., a slike će poslužiti kao predlošci za Medikin kalendar za 2003., koja ove godine proslavlja 80. obljetnicu rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz izložbu večeras je predstavljena i grafička mapa herbarij.

´Šiškove grafike skupljene u toj mapi pobuđuju sjećanja na predodžbe iz povijesti moderne (kubizam, simultanizam). Rijetko se vidi postignuti sklad u takvu iskazivanju emocija silovitim potezima i žestokim bojama, kao što je to ponudio u toj mapi ugledni hrvatski slikar i grafičar Šiško´, rekao je Maleković.

Izložba je otvorena do 15. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara