otvorena izložba s djelima četvero francuskih suvremenih umjetnika

Izložbu ´Četiri slikara´ s djelima četvero francuskih suvremenih umjetnika: Jeromea Boutterina, Sylvie Fanchon, Philippea Richarda i Philippea Compagnona, otvorio je večeras u galeriji ´Forum´ francuski likovni kritičar i autor izložbe Dominique Narran.

Izloženo je petnaest radova u tehnikama: akrilik na platnu, akrilik na tkanini, akrilik na papiru i ulje na platnu. Riječ je o djelima apstraktnog usmjerenja, a radovi su nastali u razdoblju od 1995. do 2002.

Izložba je nastala u suradnji s pariškom galerijom ´Bernard Jordan´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Jerome Boutterin (1960.) u svojim se radovima posvetio kritici modernističke mreže, dok se u slikama Sylvie Fanchon (1953.) pojavljuju obični oblici koji podsjećaju na puteve poput kanalizacija, zatvorene krugove, bipolarne konfiguracije, molekularne sheme ili čak na siluetu nekog komada namještaja, sumorne arhitekture´, zapisao je u katalogu izložbe Dominique Narran.

´Repertoar Philippea Richarda (1962.) čine kružne ili sinusoidne forme, uski labirinti, kvadrati i deformirane mreže, dok se Philippe Compagnon (1951.) već skoro dvadeset godina u svojim radovima drži isključivo jedne sheme - pravca´, naveo je Narran u katalogu.

Izložba je otvorena do 27. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara