Otvorena izložba SUB ART

U Gliptoteci HAZUa večeras je otvorena izložba SUB ART kojom je videom i instalacijom predstavljen projekt vizualnih istraživanja u podmorju kod Ražnja nedaleko od Šibenika.

U projekt su uključeni hrvatski i njemački mladi umjetnici pod vodstvom Ive Dekovića, predstojnika Odjela za dizajn Visoke stručne škole u Aachenu.

SUB ART je projekt koji se bavi fenomenom podmorja kao otvorena atelijera s određenim posebnostima, poput osvjetljenja, loma svjetlosti i drugih efekata. Na izložbi se mogu vidjeti performansi, instalacije i ples pod morem.

U projektu sudjeluju Massha Askari, Joško Baće, Ivana Bura, Klaus Busen, Ivo Deković, Andrea Helten, Toni Meštrović, Tanja Ravlić, Kristina Restović, Christian Scheufens i Loren Živković-Kuljiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Autori predgovora u katalogu izložbe Annette Lagler iz Aachena i Borivoj Popovčak iz Zagreba kažu da je projekt obilježen novim medijima koji sadrže elemente postmoderne i nadrealizma.

Izložbu su novčano pomogli Ministarstvo kulture i Gradski ured za kulturu, a priredili su je Gliptoteka HAZU-a, Visoka stručna škola u Aachenu i Geoetheov institutu u Zagrebu.

Izložba SUB ART otvorena je do 13. ožujka.

(Hina) xatod yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara