OTVORENA IZLOŽBA VLADIMIRA DODIGA TROKUTA U RIJECI

Izložba "Wunderkammer studio slobodne misli" Vladimira Dodiga Trokuta otvorena je večeras u galeriji "Mali salon" u Rijeci, u organizaciji gradskoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i u povodu Međunarodnog dana muzeja.

Kako je istaknuo u prigodi otvorenja izložbe kustos Muzeja Branko Cerovac, "Vladimir Dodig je najbolji izbor za postavljanje izložbe u povodu ovogodišnjega Međunarodnog dana muzeja s temom 'Nematerijalna baština'".

Naglasio je da je Dodig, kao utemeljitelj "antimuzeja", "okultno-konceptualni kolekcionar nematerijalne baštine, muzeologijski mistik i praktikant šamanskih umijeća, idealna osoba čije se djelo može predstaviti u ovom danu".

Izložba otvorena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti dio je Dodigova "antimuzeja" razasuta na brojnim mjestima u Hrvatskoj i sastavljena od upotrebnih predmeta iz prošlosti, odnosno odbačenih predmeta prikupljenih iz otpada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerovac je također rekao kako je moguće da se u dogovoru s gradskim predstavnicima uredi prostor u Rijeci za Dodigov "antimuzej", spomenuvši da se u njegovoj zbirci nalaze i slike P. Picassa i H. Matisseea.

Izložba je otvorena do 31. svibnja.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara