OTVORENA OSMA SMOTRA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Osma smotra Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj će se od 1. do 3. travnja predstaviti to najveće i najstarije hrvatsko sveučilište, otvorena je danas u Galeriji Studentskoga centra (SC) izložbom radova studenata Grafičkoga odsjeka Akademije likovnih umjetnosti i koncertom studenata Muzičke akademije.

Osim zagrebačkoga Sveučilišta, budućim studentima svoje će programe predstaviti i veleučilišta te visoke škole sa zagrebačkoga područja, a očekuje se da će Smotru razgledati oko 20.000 posjetitelja - mahom učenika završnih razreda gimnazija i drugih srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Već drugu godinu voditelj smotre je prorektor za nastavu i studente zagrebačkoga Sveučilišta Vjekoslav Jerolimov.

On je u prigodnom slovu podsjetio kako je riječ o već tradicionalnoj smotri koju je tijekom svojega rektorskog mandata potaknuo i pokrenuo Marijan Šunjić, koji je nazočio i današnjem otvaranju. Dodao je da je kontinuitet održan i za rektorskoga mandata Branka Jerena te da smotru podupire i sadašnja rektorica Helena Jasna Mencer.

Rekavši kako se već drugu godinu odustalo od protokolarne svečanosti otvaranja, prorektor je istaknuo da Osma smotra ima i neke posebnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je da su izložbeni prostori organizirani samo u prizemlju SC-a i u postavljenim šatorima kako bi na taj način bili prilagođeniji budućim studentima s posebnim potrebama.

Svaki posjetitelj, kako je to već uvriježeno, dobit će i prigodnu knjižicu - Vodič kroz studije zagrebačkoga Sveučilišta - tiskan u 12.000 primjeraka, ali taj će vodič prvi put, i to u cjelovit, naći na internetskim stranicama zagrebačkoga Sveučilišta na adresi www.unizg.hr pa će njegov sadržaj biti dostupan i onima za koje neće biti dostatno otisnutih primjeraka.

Otvaranju su, uz već veliki broj posjetitelja, nazočili i brojni dekani i profesori Sveučilišta te pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa za visoko školstvo Mirjana Polić-Bobić, a nazočne je pozdravio i dekan Akademije likovnih umjetnosti Zlatko Kauzlarić Atač.

(Hina) xip ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara