Otvorene 34. varaždinske barokne večeri

Svečanim koncertom ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado", u varaždinskoj katedrali večeras su otvorene 34. varaždinske barokne večeri.

Pod ravnanjem Joška Ćalete i Dražena Kurilovčana, "Lado" je izveo djela Ljube Stipišića, Vida Baloga, Dražena Kurilovčana i Joška Ćalete.

Ovogodišnje Varaždinske barokne večeri trajat će do 3. listopada, a koncerti će se, osim u Varaždinu, održavati i u Varaždinskim Toplicama, Trakošćanu, Petrijancu, Martijancu, Prelogu, Ludbregu te, ove godine prvi put, u Vinici i Križevcima, kazao je ravnatelj Baroknih večeri Vladimir Kranjčević.

I ove će godine nastupiti brojni ugledni domaći i strani umjetnici i ansambli, među kojima Catherine Mackintosh, Philippa Hyde, Edin Karamazov, slovenska i muenchenska Filharmonija, Zagrebački solisti i drugi.

Pripremljen je i bogati popratni program pa će tijekom festivala biti otvorena međunarodna izložba cvijeća, slika, održat će se kazališne predstave i dani barokne kuhinje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar kulture Božo Biškupić prilikom otvaranja je rekao da su Varaždinske barokne večeri izrasle iz varaždinske glazbene i likovne tradicije i da su dale veliki doprinos hrvatskoj kulturi.

Brojne ugledne domaće i strane goste pozdravio je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Varaždinske barokne večeri održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića i Ministarstva kulture, a završit će dodjelom nagrada "Ivan Lukačić" i "Jurica Murai", te misnim slavljem u varaždinskoj katedrali.

(Hina) xmbed yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara