Otvorene tri obvezujuće ponude za INU

U MINISTARSTVU gospodarstva danas su otvorene obvezujuće ponude tri potencijalna strateška partnera austrijska OMV-a, ruskog Rosnefta i mađarskog MOL-a za kupnju 25 posto plus jedne dionice INE.

Ponude su otvorili ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i predstavnici savjetnika Vlade za privatizaciju INE - Deutsche bank i PreicewaterhouseCoopersa, a u nazočnosti predstavnika INE kao i dva potencijalna strateška partnera OMV-a i MOL-a.

Ministar Jurčić najavio je da će u iduća dva tjedna savjetnici obaviti procjenu ponuda, a u veljači će se na osnovu njih obaviti razgovori sa potencijalnim strateškim partnerima. Nakon tih razgovora potencijalni strateški partneri podnijeti će konačne obvezujuće ponude, kazao je.

Nakon otvaranja ponuda nisu se mogli saznati nikakvi podaci o tome koliko potencijalni partneri nude za 25 posto plus jednu dionicu INE.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Jurčić objasnio je da je riječ o prvim obvezujućim, a ne konačnim ponudama. Ni u kom slučaju nije korektno da izlazimo s tim podacima jer to služi konkurentima, kazao je Jurčić odbijajući sva pitanja vezana za financijski iskaz ponuda.

Jurčić je tek kratko kazao da je zadovoljan ponudama.

Kako je i danas najavljeno očekuje se da se ugovor s potencijalnim strateškim partnerom potpiše do konca ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara