Otvoreni 10. "Dani Milka Kelemena"

Koncetom Zagrebačkih solista posvećenim 80. rođendanu Milka Kelemena, večeras je u Slatini otvoren 10. jubilarni festival Dani Milka Kelemena. L

Otvaranju Festivala i koncertu bio je nazočan i pokrovitelj Festivala, predsjednik Republike Stjepan Mesić, kojemu je Kelemen posvetio kompoziciju "Pas de deux" za violinu i violončelo praizvedenu večeras u Slatini. Izveli su je na violini Tonko Ninić i na violončelu Zlatko Rucner.

Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena utemeljen je 1995. u Slatini, rodnom mjestu proslavljenoga skladatelja. Na njemu se svake godine okupljaju renomirani glazbenici iz Hrvatske i inozemstva.

Uz koncerte na kojima se izvode Kelemenova, te djela svjetske klasike, na festivalu se redovito organiziraju likovne izložbe, kazališne i plesne predstave, predstavljanje knjiga. U proteklih deset godina nastupili su najreprezentativniji hrvatski orkestri, komorni sastavi i solisti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nedjelje 10. listopada u Slatini će nastupiti pijanisti Fred Došek i Ruben Dalibaltayan iz Armenije, te Zbor HRT-a i Hrvatski komorni orkestar.

Festival se održava pod supokroviteljstvom Grada Zagreba, Hrvatskog sabora kulture, Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine.

(Hina) xggaz yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara