OTVORENI BEČKI SVEČANI TJEDNI

Jedan od najuglednijih austrijskih kulturnih događaja godine tradicionalni proljetni šestotjedni festival "Bečki svečani tjedni" (Wiener festwochen) otvoren je u petak navečer pred gradskom vijećnicom u Beču.

Multimedijski program otvaranja - od klasične do rok glazbe pod naslovom "Konačno živjeti" okupio je po hladnom vremenu na otvorenom oko 50 tisuća posjetitelja.

"Bila je to svečanost radosti i razmišljanja o pustolovini i prolaznosti života" kazao je otvarajući Festival gradski savjetnik za kulturu Andreas Mailath-Pokorny. "Radujemo se tjednima u kojima će u središtu pozornosti biti umjetnost koja postavlja pitanja, pobuđuje razilaženja, budi radoznalost i stvara temelje za razumjevanje u ujedinjenoj Europi", rekao je Mailath-Pokorny. Označio je ovogodišnje Bečke svečane tjedne 'međunarodnim prozorom Beča' s najinternacionalnijim programom. Do 20. lipnja ponudit će u kazališnom, likovnom i glazbenom programu 23 produkcije, uključujući pet praizvedbi, 11 premijera i ukupno 223 izvedbe sa umjetnicima iz 19 zemalja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni program sadržava isključivo suvremenu i glazbu 20. stoljeća. Direktor Festivala Luc Bondy i ostali organizatori očekuju 200 tisuća posjetitelja.

(Hina) xspđ ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara