Otvorenje Domovinskog mosta kasni zbog nesporazuma Grada i investitora

OTVORENJE Domovinskog mosta najavljeno za 15. ožujka kasnit će jer su investitori, Zagrebačke otpadne vode, i Gradski ured za promet i gradnju "zaboravili usuglasiti svoje vizije mosta."

Naime, za Domovinski most postojala su dva projekta, stariji i noviji. Stariji nije predvidio prometne i urbane promjene u okolici mosta, a Grad je Zagrebačkim otpadnim vodama naložio da rade po njemu, objasnio je za "Jutarnji list" direktor ZOV-a Ante Pavić.

Pročelnik Davor Jelavić rekao je da su radovi zbog velikog pritiska požurivani, te da se zbog toga na početku zaboravilo izdignuti prilaz mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo dopustili da se most otvori prije nego što se, zbog škole, ne izgradi rotor, a sad kada se on počeo raditi uvidjela se pogreška. Da je koncesionar Zagrebačke otpadne vode odmah na početku radova u projekt uključio i novine, kao što je postojanje Radničke ceste i naselja koja su se u međuvremenu izgradila, danas ne bismo imali problema." - rekao je Jelavić za "Jutarnji".

Otvaranje mosta odgodit će se za početak travnja, a Jelavić je rekao da dodatni radovi na mostu, koji je za metar promašio cestu na obali, neće koštati ni kunu.  

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara