Otvoreno 37. šokačko sijelo

Scenskom priredbom "Hajd u lov" tematski posvećenoj lovcima i lovu, u Županji je večeras otvoreno 37. šokačko sijelo, najstrija i najpoznatija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini.

Šokačko sijelo održava se ove godine od 13. do 24. veljače, a sudjelovat će nekoliko tisuća članova brojnih kulturno-umjetničkih društava i udruga koje njeguju slavonske narodne običaje i tradiciju.

U svečanom programu otvorenja manifestacije nastupili su kulturno-umjetnička društva iz Županje i okolnih mjesta Cerne, Gradišta i Babine Grede, članovi lovnih udruga Jelen Županja i Fazan Gradište, rogisti Lovačkog društva Fazan iz Krapinskih Toplica, te tamburaški sastavi Dike, Žute dunje i Patria.

Tridesetsedmo šokačko sijelo otvorio je ministar poljopriverde, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Petar Čobanković, koji je tom prigodom rekao kako su Slavonci ponosni na svoju prošlost i tradiciju, ali da je došlo vrijeme da se u Slavoniji stvore primjereniji uvjeti za život stanovnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne posjetitelje u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivan Kozarac u Županji pozdravila je gradonačelnica toga grada Ljubica Brdarić.

Nakon svečanosti otvorenja održat će se tradicionalni izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji "Šokački cvit 2004."

(Hina) xždra yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara