Otvoreno pismo radnika Sljemena

Sindikat poljoprivrede uputio je u ime radnika Sljemena otvoreno pismo Vladi sa zahtjevom da na dnevni red današnje sjednice u Krapini stavi i slučaj Sljemena.

"Vi i vaše institucije sustava odgovorni ste što je više od 360 radnika Sljemena završilo na cesti", kaže se u pismu upućenom premijeru Ivi Sanader i članovima Vlade.

Vi ste tolerirali i dalje tolerirate kriminalnu privatizaciju i gospodarenje. Vi ćete morati riješiti pitanje spašavanja proizvodnje i radnih mjesta Sljemena, stoji u pismu.

"Rekli ste da smo izabrali pogrešno mjesto za prosvjed. Mi vam odgovaramo da nismo, tamo smo, ostat ćemo tamo, pridružit će nam se i naše očajne obitelji".

Sindikat također zamjera Vladinim dužnosnicima što su rekli da Sljeme pripada privatnom vlasniku pa Vlada nema ništa s tim slučajem, iako je ona nadležna organizirati nadzor provođenja pravnih propisa i zakonitosti u državi.

"Rekli ste neka pišemo USKOK-u (što i jesmo) i prijavimo sumnju u kriminal, pa neka sudovi presude. A vi ste zaduženi za funkcioniranje svih tih službi, vi ste prodavali našu radničku imovinu i tolerirali gospodarski kriminal".

Vladin Ured za socijalno partnerstvo pokušava služiti kao gromobran i sugerira nagodbu s navodnim ali osporenim vlasnicima, Finagrom.

Naši su alternativni zahtjevi da dobijemo zaostale plaće i otpremnine, te da nam se priznaju otkupljene dionice, mi zahtjevamo pokretanje proizvodnje i program spašavanja radnih mjesta. A vi, gospodo, perete ruke, kaže se u priopćenju Sindikata poljoprivrede.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara