Ove godine Svjetski dan zdravlja, 7. travnja, posvećen sigurnosti na cesti

"SIGURNOST na cesti nije slučajnost" geslo je ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, kojim Svjetska zdravstvena organizacija želi ukazati na važnost zaustavljanja prometnih nesreća koje svake godine u svijetu odnose gotovo milijun i 200 tisuća života, onesposobe stotine tisuća ljudi i pogode milijune obitelji i zajednica, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Ove se godine želi pokazati kako se ciljanim akcijama mogu spriječiti nepotrebne smrti i ozljede uzrokovane prometnim nesrećama, te umanjiti njihove tragične posljedice. Pritom su važni korištenje sigurnosnih pojaseva, sjedalica za djecu, kaciga za motoriste, vožnja s upaljenim svjetlima, izbjegavanje brze vožnje, kao i one pod utjecajem alkohola.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Hrvatskoj bit će popraćeno brojnim aktivnostima u lokalnim zajednicama, dok će djelatnici MUP-a od 2. do 7. travnja dijeliti vozačima letke o sigurnosti u prometu.

Središnji zagrebački događaj predviđen je za nedjelju, 4. travnja, na Trgu bana Jelačića gdje će od 10 do 13 sati MUP i Hrvatski autoklub prirediti natjecanje biciklista s ciljem edukacije djece o sigurnosti u prometu. Sudjelovat će i Hrvatski crveni križ koji će demonstrirati vještine pružanja prve pomoći.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara