Ove turističke sezone organizirana dodatna Hitna pomoć na državnim cestama

RADI poboljšanja hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone Ministarstvo zdravstva i ove je godine organiziralo hitnu pomoć na najprometnijim dionicama.

Ustanove za hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu, Splitu i Rijeci, te domovi zdravlja Metković, Varaždin, Županja i Vinkovci osigurali su dodatne ekipe hitne pomoći za pružanje pomoći na državnim cestama.

Od 1. srpnja do 31. kolovoza dežurstva od 0 do 24 sata organizirana su na šest lokacija diljem Hrvatske.

Radi se o dionicama Slunj-Udbina (Korenica), Zdihovo-Gornje Jelenje (Vrbovsko), Udbina-Zaton Obrovački (Gračac), Varaždin-Komin (Turčin), Komin-Opuzen-Ston (Klek) i Slavonski Brod-Lipovac (Rastovica).

Zbog otvaranja novih dionica autoceste Zagreb-Split od Bosiljeva do Male Kapele Ministarstvo zdravstva planira ove sezone organizirati dodatno dežurstvo za tu dionicu u Karlovcu, rekla je savjetnica u Ministarstvu zdravstva Milena Car.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine na šest lokacija na najprometnijim cestama bilo oko 300 intervencija hitne medicinske pomoći.

Radi poboljšanja zdravstvene zaštite stanovnika na hrvatskim otocima i osiguranja kvalitetnijih usluga u turističkoj sezoni i ove će se godine pružati usluge prijevoza helikopterima u suradnji s MUP-om i Ministarstvom obrane.

U suradnji s MUP-om i Ministarstvom pomorstva, prometa i veza organiziran je i prijevoz morem u hitnim medicinskim slučajevima, a za tu namjenu osigurat će se brza plovila MUP-a i Lučke kapetanije.

Takva se praksa unazad godinu dana pokazala vrlo uspješnom, jer su otočki pacijenti i turisti koji su stradali u prometnim nesrećama ili u moru bili kvalitetnije zdravstveno zbrinuti, rekla je Car.

O
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara