OVOGODIŠNJI BEČKI FESTIVAL S INTERNACIONALNIM PROGRAMOM

Jedno od austrijskih najuglednijih kulturnih događanja godine, šestotjedni "Vienna Festival" počet će 7. svibnja s najinternacionalnijim programom dosad, objavili su organizatori u petak. L

Ponudit će se 57 produkcija uključujući 11 premijera i ukupno 223 izvedbi s umjetnicima iz 19 zemalja.

Direktor festivala Luc Bondy i ostali organizatori objavili su kako se nadaju posjetu od 200 tisuća ljudi na svim događanjima uključujući kazališne predstave, koncerte, izložbe i gala otvaranje na Rathausplatzu 7. svibnja pod nazivom "Alive at Last".

Bondy je upozorio na dvije produkcije, njemu posebno drage, koje bi mogle privući velik broj posjetitelja. Radi se o projektu flamanskog redatelja Guya Cassiersa, temeljenu na Proustovu djelu "U potrazi za izgubljenim vremenom", te o produkciji "La Veillee des Abysses" koju potpisuje unuk Charlieja Chaplina James Thierree.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Za mene je to potpuno novo otkriće. Radi se o cirkusu, plesu, iznenađujuće je i zabavno i potpuno nekonvencionalno u najboljem smislu riječi. Volio bih nastaviti surađivati s tim čovjekom", rekao je Bondy.

Glazbeni direktor Hans Landesmann rekao je kako je u svojoj zadnjoj sezoni prvi put uspio sastaviti program koji sadržava isključivo glazbu 20. stoljeća i suvremenu glazbu.

Bečki gradski savjetnik za kulturu Andreas Mailath-Pokorny kazao je da je "posebice zadovoljan zbog toliko produkcija na stranim jezicima. To je važno u gradu poput Beča u doba širenja Europske unije".

(Hina) xbnš yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara