Oxford: Profesor suspendiran zbog diskriminacije izraelskog studenta

PROFESOR s Oxforda, koji je odbio izraelskog studenta zbog načina na koji njegova zemlja postupa s Palestincima, suspendiran je s radnog mjesta na dva mjeseca tijekom kojih neće primati plaću, objavilo je u utorak to poznato britansko sveučilište.

Odluka o suspenziji uslijedila je nakon što je disciplinska komisija pregledala e-mail profesora patologije Andrewa Wilkiea studentu Amitu Duvashaniu, koji se želio priključiti njegovu istraživačkom timu.

"Siguran sam da si kao osoba O.K., no nema šanse da uzmem nekoga tko je služio u izraelskoj vojsci", napisao je Wilkie Duvashaniu koji je želio pristupiti njegovoj istraživačkoj skupini, kako prenosi list "The Guardian".

Wilkie pojašnjava da si "Izraelci uzimaju puno toga za pravo na temelju stradanja u holokaustu, da bi potom kršili ljudska prava Palestinaca samo stoga što žele živjeti u vlastitoj državi", piše list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oxford u priopćenju navodi da je suspenzija najteža sankcija koju može donijeti, osim uručivanja otkaza ili udaljavanja s radnog mjesta.

Odluka pokazuje da na sveučilištu ne smije biti diskriminacije, osim one na temelju zasluga, ističe se u priopćenju.

Wilkie je nakon suspenzije dao ostavku na mjesto profesora i na članstvo u Upravnom vijeću koledža Pembroke.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara