Ozloglašeni pljačkaš Splitske pošte uhićen u Beogradu

SRPSKA je policija uhitila jednoga od najopasnijih kriminalaca u regiji, 23-godišnjeg Strahinju Rašetu, za kojega se sumnja da je sudjelovao i u pljački pošte u Splitu u ožujku, piše srbijanski list Politika. Po nalogu splitkog Županijskog suda za njim je nakon pljačke pošte raspisana tjeralica zbog udruživanja radi počinjenja kaznenog djela i razbojništva.

Prema izvorima lista, Rašeta se dovodi u vezu sa više ubojstava i pljački u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. U Beogradu se, navode, krio posljednjih nekoliko mjeseci od kako je učestvovao u spektakularnoj pljački kada je ukradeno dva milijuna eura.

Kako policija sumnja, piše Politika, da je Rašeta plaćeni ubojica, provjeravaju i je li ovaj zločinac imao nalog za likvidaciju nekoga u Beogradu.

Na trag pljačkaša policija je naišla kada je petnaest dana nakon pljačke na tržnici Arizona kod Brčkog u BiH uhićen Zoran Stefanović s 327.000 kuna u potpuno novim novčanicama. Hrvatska policija smatra da su tu pljačku izveli kriminalci iz Srbije i BiH prema planu hrvatskih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podugačak popis kriminalnih djela

Popis kaznenih djela ovog 23-godišnjaka prilično je dug, a po težini varira od sumnji u ubojstva, di falsificiranja putovnice prošle godine, zbog čega je prošle godine skinut sa leta za Pariz.

Prošle je godine u Šapcu još uvijek nepoznati mladić pucao je i ranio ga u leđa. Iako je vidio napadača, Rašeta nije policiji rekao o kome je riječ.

A.B.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara