Ozloglašeni srpski kriminalci Rašeta i Mitić sudjelovali u pljački splitske pošte

IAKO hrvatska policija nije objavila njihova imena, beogradski Blic piše da su u "pljački stoljeća" Hrvatske pošte u Splitu, između ostalih sudjelovali i srpski kriminalci Strahinja Rašeta i Milan Mitić.

Splitska policija je jučer šturo priopćila da je operativnim radom otkriveno kako su u pljački centrale splitske pošte sredinom ožujka, kada je ukradeno 15 milijuna kuna, sudjelovala i dvojica državljanina Srbije, 23-godišnjak i 48-godišnjak.

Blic piše da uloga 23-godišnjeg Rašete i 48-godišnjeg Mitića u pljački splitske pošte još nije rasvijetljena odnosno još uvijek se pouzdano ne zna jesu li bili samo organizatori ili suizvršitelji razbojstva. Isti izvor podsjeća na nedavno objavljene informacije prema kojima iza pljačke stoji srpska kriminalna skupina uz pomoć domaćih kriminalaca, a među osumnjičenima se našao i čelnik kaštelanske Hvidre Jozo Certa.

Rašeta i Mitić trebali ubiti Đorđa Ždrala?

Uhićen je i 46-godišnji Miroslav Hršum, inače državljanin Srbije i BiH s prebivalištem na Palama, za kojeg se vjeruje da je bio glavni logističar pljačke. Bosanskohercegovačkoj policiji Hršum je poznat od ranije između ostalog i po vezama s Darkom Elezom koji je navodno angažirao Dalibora Ristića iz Loznice da ubije Elezovog kuma,a kasnije zakletog neprijatelja Đorđa Ždrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elez je Ristiću za taj "posao" navodno ponudio 30.000 eura, a nakon što je ovaj uzeo avans za egzekuciju je angažirao upravo Rašetu i Mitića.

Prema pisanju BiH medija, njih dvojica u kolovozu prošle godine su izvršili ubojstvo Ždralovog bliskog suradnika Borisa Govedarice na način da ga je Rašeta smrtno ustrijelio, a Mitić je vozio automobil kojim su pobjegli s mjesta zločina.

Obojica su dobro poznati policiji u Srbiji. Neslužbeno, Rašetu se spominje kao pomagača Slaviše Bilinca, osumnjičenog za aktiviranje eksploziva 2. listopada 2006. godine kada je ubijen Goran Mitić Mita, dotadašnji vođe bežanijskog klana. Milan Mitić je optužen da je član skupine koju se tereti za nekoliko pljački u Švicarskoj, Francuskoj, Austriji, BiH i Srbiji, a kojoj se trenutno sudi pred Specijalnim sudom.

I.K.
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara