P. Vranjican o odnosu medija prema Reviji

Izbornik i realizator Prve revije kratkometražnog dokumentarnog filma o Domovinskom ratu na večerašnjoj konferenciji za novinare, komentirajući slab interes medija za Reviju, rekao je kako to samo pokazuje da ono što rade ima svoju vrijednost.

Neka mediji dođu i vide što radimo, poručio je Vranjican na konferenciji za novinare druge večeri Revije u Europskom domu, a na koju je došlo samo dvoje novinara.

Vranjican je izvijestio da će Revija biti prikazana i 7. prosinca u prostorijama Hrvatske kulturne zaklade u Zagrebu.

Večeras je druga večer Revije kratkometražnog dokumentarnog filma o Domovinskom ratu počela prikazivanjem filma Davorina Krnjaića "Vojna obuka, bojna Frankopan".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će prikazano 13 filmova, a među njima i filmovi Hrvatska Kostajnica - Ćukur brdo Gordana Lederera, film Nezavisne produkcije "Maestral 1995." snimljen tijekom oslobađanja Drvara i Jajca, "Južni potez" koji prikazuje oslobađanje Mrkonjić Grada.

Na dvodnevnoj Reviji kratkometražnog dokumentarnog filma prikazani su videofilmovi nastali tijekom agresije na Hrvatsku, od kolovoza 1991. do ljeta 1995. i filmovi realizirani od arhivskih snimaka nakon 1995.

(Hina) xmkov ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara