P. Ž. Rusković: Odluka o Sunčanom Hvaru na ovotjednoj sjednici Vlade

´OČELUJEM da će odluka o prodaji hotelske tvrtke Sunčani Hvar biti donesena na ovotjednoj sjednici hrvatske Vlade, što bi bio krajnji rok za taj posao kako bi se Sunčani Hvar na vrijeme mogao pripremiti za predstojeću turističku sezonu´, izjavila je danas ministrica turizma Pave Župan Rusković.

´Time će se ujedno vidjeti hoće li pobijediti politika ili struka´, rekla je Župan Rusković na susretu s novinarima koje je organizirao PBZ American Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica turizma dodala je još da se o Sunčanom Hvaru više nema što reći nego da treba dočekati odluku Vlade te je izrazila nadu da će se to dogoditi već ovoga tjedna.

O najavljenom sastanku predstavnika Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sa predstavnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju i Ministarstva turizma, predviđenog za ovaj tjedan, kazala je da će se održati vjerojatno sutra te da će tema sastanka biti privatizacija i restrukturiranje četiri hotelsko turističke tvrtke koje su ostale u tom programu. Župan Rusković je napomenula da su predstavnici EBRD-a napravili uvid (due dilligence) u poslovanje sve četiri tvrtke - splitskog hotela Adriatic, dubrovačkih hotela Plat i Maestral i crikveničkog Jadrana te da će na sutrašnjem sastanku najvjerojatnije prezentirati modele njihove privatizacije. Također je napomenula da, dok se ne riješi privatizacija tih tvrtki, u program sa EBRD-om neće ulaziti ni jedna druga hrvatska hotelska turistička tvrtka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara