Pahor: Kako god završi britanski referendum, EU očekuju neizbježne promjene

Pahor: Kako god završi britanski referendum, EU očekuju neizbježne promjene

Foto: Hina

SLOVENSKI predsjednik Borut Pahor rekao je u Ljubljani da Europsku uniju, bez obzira na ishod britanskog referenduma, očekuju neizbježne promjene.

Europska unija, bez obzira na rezultat referenduma u Velikoj Britaniji, nalazi se pred "neizbježnim promjenama" jer ona kakva je sada ne može opstati, rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon susreta s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da Slovenija bez obzira na budući razvoj EU-a mora ostati u "čvrstoj jezgri" u EU-u međusobno najpovezanijih država koje su članice Schengena i eurozone.

Hrvatska je predsjednica nakon razgovora među ostalim rekla da će obje države unatoč problemima koji se pojavljuju u Europskoj uniji i dalje poticati reforme i promjene kod zemalja u okruženju koje žele postati članicama Europske unije i ispuniti potrebne standarde.
"Potrebno nam je više, a ne manje Europe", kazala je hrvatska predsjednica, dodavši da su proširenje i integracija susjednih država i u interesu slovenskog i hrvatskog gospodarstva, te da integracije omogućuju stabilnost i materijalni prosperitet zemalja koje se uključuju u europsku obitelj.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara